Anadolu İplik Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Uzun, Sri Lanka üzerinden Uzakdoğu’ya mal satmayı planladıklarını söyledi

İtalya’da ofis açan Anadolu İplik’in Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Uzun, Sri Lanka üzerinden de Uzakdoğu’ya mal satmayı planladıklarını söyledi"

Anadolu İplik Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Uzun, Sri Lanka üzerinden Uzakdoğu’ya mal satmayı planladıklarını söyledi

Eylem Türk'ün Milliyet'teki haberinde Uzun, “Sri Lanka’yı lojistik bir üs haline getireceğiz. Oradan bölge ülkelere satış yapacağız. Ayrıca orada iplik üretme planlarımız da var” dedi.

Çin’in bile kısa sürede üretemeyeceği çeşitlilikte iplik ürettiklerini belirten Uzun, “Şu anda Avrupa’nın en modern teknolojiye sahip firmasıyız” diye konuştu.

 

ZARA'NIN İPLİĞİ

 

Anadolu İplik ve Tekstil Fabrikaları, Çerkezköy’de en yeni teknolojiye sahip iplik fabrikası kurdu. Şirket olarak son dönemde bu fabrika dahil 75 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen Anadolu İplik Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Uzun, “Türkiye’nin ithal ettiği bir ürünü üretmekten dolayı mutluyuz” dedi.

Uzun, Anadolu İplik’in yurtiçi ve yurtdışında dev markalara ürünlerini sattığını da belirterek, “Zara ve birçok dünya devine üretim yapan tedarikçilere iplik veriyoruz” diye konuştu.

 

‘OLIVIUM BAŞARILI BİR YATIRIM’

 

Tuncay Uzun, aynı zamanda Olivium AVM’nin de sahiplerinden... Olivium’un başarılı bir yatırım olduğunu söyleyen Uzun, “Fonların ilgisi var. Ben Malatyalıyım. Bizim oralarda mal satmayı sevmezler. Ben ise diş fırçası hariç herşeyin satılabileceğini düşünüyorum. Değeri verilirse AVM’yi de satarız, yeni bir yatırım yaparız” dedi.


https://www.borsagundem.com/haber/sri-lankayi-uzakdogu-icin-us-yapacak/182886

Diğer Yazılar